۱۶ دی ۱۳۸۴، ۱۱:۲۷

چند و چوني بر ممنوعيت توليد فيلم سينمايي در صدا و سيما - 16

توليد فيلم سينمايي براي تلويزيون فشار مالي دارد

توليد فيلم سينمايي براي تلويزيون فشار مالي دارد

مهران رسام گفت: با توجه به فشار مالي كه بر سازمان صدا و سيما وجود دارد، توليد فيلم سينمايي اين فشار مالي را افزايش مي‌دهد و به برنامه‌سازان لطمه مي‌زند.

مهران رسام، تهيه‌كننده تلويزيون، درباره تصميم اخير رئيس سازمان صدا و سيما مبني بر جلوگيري از توليد فيلم‌هاي سينمايي در اين سازمان در گفتگو با خبرنگار تلويزيوني " مهر" گفت: "هزينه توليد فيلم سينمايي سنگين است و به شرايط مالي سازمان ضربه مي‌زند و در كار برنامه‌سازان اختلال ايجاد مي‌كند. مگر اينكه تلويزيون بودجه قابل توجه و هنگفتي داشته باشد كه به وسيله آن بتواند در زمينه توليد فيلم سينمايي هم حضوري فعال داشته باشد. تلويزيون بهتر است به جاي توليد فيلم سينمايي، فيلم تلويزيوني توليد كند و به وظيفه اصلي خود كه برنامه‌سازي براي شبكه‌هاي تلويزيوني است، اهتمام بيشتري داشته باشد و تدبيري بينديشد كه به واسطه آن اوقات فراغت مردم به شكل بهتري پر شود."

وي در پاسخ به اينكه تلويزيون به دليل برخورداري از سياست فرهنگي و پخش مشخص توانايي پخش تعداد بسيار محدودي از فيلم هاي سينمايي داخلي را دارد و توليد و پخش فيلم‌هايي سينماي كه توسط خود سازمان توليد مي‌شود، امكان حضور بيشتر آثار سينمايي داخلي را در تلويزيون فراهم مي‌سازد، توضيح داد: "سينما مخاطبان بسيار محدودي دارد و حداكثر 500 هزار تا يك ميليون نفر، آن هم در شرايط مطلوب، از يك فيلم سينمايي ديدن مي‌كنند. در صورتي كه يك اثر تلويزيوني توانايي برقراري ارتباط تا 50 ميليون نفر را هم دارد."

وي تاكيد كرد: "توليد فيلم سينمايي به وسيله تلويزيون و پخش آن به وسيله اين رسانه فعاليت بسيار خوبي است، اما هر چيزي كه خوب باشد را نمي‌توان به عمل درآورد. مشكل اصلي تلويزيون در راه ساخت فيلم سينمايي مشكلات بودجه‌اي است كه به آساني قابل حل نيست. در اين زمينه حجم برنامه‌هاي تلويزيوني بسيار زياد است و چون صدا و سيما افزايش بودجه‌ هم نداشته، توانايي تامين بودجه توليدات سينمايي را ندارد."

رسام با اشاره به اينكه براي پخش بيشتر فيلم‌هاي سينمايي داخلي از تلويزيون بايد شرايط فرهنگي كلان هماهنگ شود، يادآور شد: "سازندگان آثار سينماي كشور براي اينكه آثارشان قابليت پخش از رسانه ملي را پيدا كند، مي‌توانند توجه بيشتري به ضوابط فرهنگي و پخش تلويزيون نشان بدهند. همچنين بايد سياست‌گذاري‌هاي كلان كشور به سمتي حركت كند كه توليدات سازمان‌هاي مختلف فرهنگي كشور در يك راستا قرار بگيرد تا شرايط بهره‌گيري رسانه‌هاي مختلف كشور از يكديگر امكانپذير شود. اگر تلويزيون بر اساس ضوابط فرهنگي خود اقدام به توليد فيلم سينمايي كند كه در اكران عمومي با فروش خوبي مواجه نشود، فقط براي اينكه وظيفه‌اي را به انجام رسانده باشد و از طرف ديگر همه هزينه‌ها را نيز خود بر عهده بگيرد، چندان كار فرهنگي مهمي انجام نداده است."

کد خبر 274401

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha